vart med på förlossning:)

I måndags klockan 18.55 föddes jennifer, underbar flicka med skrattgropar och stora ögonen, som en liten docka.
 man blir helt såld när man ser henne, hon är underbar!! <3

började med när vi kom dit fick marie lägga sig ner och dom skulle höra på hjärtslagen från jennifer när hon låg i magen, och maries värkar var kraftigare från när vi var in på fredags kvällen.

men läkaren ville bara ta prover eftersom marie sa att hon inte mådde så bra. så vi blev skickade ner till labb och där tog det två sekunder så var marie ute igen:) men läkaren påpeka att dom skulle skicka hem henne om proverna såg bra ut!

när vi går den där timmen vi ska vänta på proverna blir värkarna bara värre och värre och vi väljer att gå tillbaka till förslossnings avdelningen, där jag går o hämtar en barnmorska för marie skulle.. Marie berättar om hennes problem och barnmorskan konsaterar att det låter som marie ska föda, så vi får gå till ett förlossningsrum, vi fick nummer sex som vi fick på fredagen :) måste va något med denna siffran sex sa både jag och marie :)

jag fick order att gå o fixa att lägga i pengar för bilen så jag inte skulle få böter för parkeringen, fixar även mat..
marie ligger fint i sängen när jag kommer tillbaka, med ännu värre värkar och även fått in maten till sig. så vi sitter och äter och maries värkar blir bara värre och värre.. och jag beundrar verkligen denna tjejen!! jag beundrar alla kvinnor som föder barn naturligt.. hatten av till er!! min tur kommer väl den oxå om det är meningen jag ska ha barn:)

dom sätter på spännen över magen för åter höra hjärtslagen på jennifer, och man ser att värkarna åker upp till 86% detta är inte förvärkar utan förlossningsvärkar fick vi veta:)

samtidigt som jag sitter där och kollar på marie undrar jag vad jag kan göra för och få allt och kännas bättre, enda jag kan göra är att värma värmepåsen marie får ha på magen, jag försöker vara stöd för henne och finnas till hands iaf..

barnmorskan vill även att marie ska försöka använda lustgasen eftersom marie inte tyckte om den när hon födde Natalie. men hon gillade den nu iaf.. och hon börjar sluddra precis som man gör när man är full.. kallar fötterna för tåddera ;) gulligt!!

När barnmorskan ska kolla till marie igen, inser barnmorskan ganska snabbt att ryggbedövning behövs inte för hon ska födda! fortfarande är marie jätte duktig och krystar på bra, snabbare än man hinner säga god jul är lilla Jennifer ute i världen, tyst och liten kommer hon ut klockan 18.55

Barnmorskan ber MIG klippa navelsträngen eftersom jag har vart coachen under förlossningen, jag känner mig hedrad tittar på marie som om jag verkligen ska göra det. jag gör det och känslan är obeskrivbar!!

Lilla lilla jennifer
har äntligen kommit till världen och man ser lyckan i maries ögon när dom lägger Jennifer över hennes bröst. man kan inte sluta le, man kan inte sluta kolla på dom, det är underbart och se. Min bästa vän har precis fött en liten tösen, en tös hon har skapat!

jag sitter i fotöljen, marie ligger i sängen med jennifer och vi bara kollar på henne, det är helt tyst och det enda vi gör är bara och le åt det som precis har hänt.. :)

efter ett tag blir jennifer vägd och mätt. 2640 gram ungefär och ca 49 cm lång.

en bedårande liten tjej som kommer ta världen med storm och jag är glad jag fick uppleva denna dagen med marie!! <3 känns som man har bleve moster. och marie tyckte vi kunde kalla mig moster carro.. det gör mig ännu mer stolt!!

jag ska avsluta detta blogginlägg med ett citat från marie själv

-Du, jag är inte gravid längre :D


allt möjligt och lite till :)

i dom två senaste dagarna har det verkligen vart PEST.. min rygg är cp! den vill helt enkelt inte vara med, inte ens musklerna vill bära mig.. :(

vaknade i går morse av att jag kände att jag hade lite ont i ryggen men tänkte att de bara va för att man legat för länge, men sen ville inte ryggen bära mig över huvudtaget och jag fick svårt o andas för att nerverna i ryggen hade typ kollapsat eller något, sträkt mig ordenligt!


i morse var det dock ännu värre och jag bara grina ut smärtan konstant i en timme, innan jag bestämde mig för att åka o jobba ändå istället för att förlora massa pengar på att gå hemma o grina..

det är så jävla jobbigt när man har så där ont att smärtan tar över allt! det finns inget annat, och jag har inte tålamod för sånt, har redan haft mitt i smärtväg, med gallsten och ryggen.. vill inte att ryggen ska krångla mer!

 så känns min rygg ungefär! ;)

hoppas verkligen att den är bättre i morgon, orkar inte med smärta till tårarna sprutar!


 Pratade med H förut snackade om idioter som verklgien inte kan släppa taget om det som har hänt.. det som är gammalt det är gammalt! det som är nytt är nytt.. jag är glad att jag kan släppa de gamla och släppa in det nya:)

endel är för sorgliga, ser Fb som något extra liv.. :P fb är som vilken annan sida som helst! vill man inte att folk ska kontakta en eller ha kontakt med någon.. släng ut datorn skaffa en riktig dagbok och lås dörren, svårt? nej ;)


 dating in the dark

väldigt intressant program och jag undrar kan man verkligen bli kär så, eller blir man kär på riktigt om man väljer att ge killen en chans?!

tycker det där programet är väldigt intressant.. nrä dom har gått på endel dejter i mörkret får dom ett porträtt målat hur dom tror personen ser ut och det kan ju bli jätte fel, men väldigt intressant hur hjärnan fungerar..

Och hur dom väljer när alla detaljer faller på plats.. dom där små detaljerna gör ju det stora avgörandet.. :)

nu kollar man på DH

Adios, senior ;)


RSS 2.0